26 Şubat 2016 Cuma

Ispanakli yas pasta

Ispanakli pastayi denemenizi tavsiye ediyorum.Hem kolay hem de cok lezzetli bir tarif.
Kek icin malzemeler:
4 yumurta
1.5 su bardagi seker
2 su bardagi un
1 cay bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardagi rondodan gecirilmis cig ispanak
Ara krema icin malzemeler:
3 su bardagi sut
2 yemek kasigi tepeleme un
2 yemek kasigi nisasta
5 yemek kasigi toz seker
1 adet vanilya
1 yemek kasigi tereyagi
Uzeri icin:
1 su bardagi sut
1 adet sade kremsanti
Yapilisi:Oncelikle ara kremamizi hazirlayalim.Vanilya ve tereyagi haric malzemelerimizi sute ekleyip karistiralim.Sonra ocaga alip pisirelim.Koyulasinca icine tereyagi ve vanilyayi ekleyelim.Yag eriyince kremayi ocaktan alalim.Bir kenarda sogumaya birakalim.Pandispanya icin yumurtalari ve sekeri beyazlayana kadar cirpalim.Rondodan gecirdigimiz ispanagi ve siviyagi ekleyelim.Bir kenarda eledigimiz un, kabartma tozu ve vanilyayi karisima ekleyelim.Kasikla karistiralim.Yuvarlak borcamimizi yaglayalim.Karisimi dokelim.Baloncuklarin cikmasi icin birkac kez tepsiyi hafif kaldirip tezgah uzerine birakalim.Onceden isittigimiz 160 derece firinda 35-40dk pisirelim.Pisen keki sogumaya birkalim.Soguyan keki bir ip ya da bicak yardimiyla ortadan ikiye bolelim.Pastanin uzerine serpmek icin kekin ic kismindan
biraz ayiralim.Kekin orta kismina kremayi surelim.Ikinci kati uzerine kapatalim.Uzerini 1 bardak sut ve 1 paket krem santi ile hazirladigimiz kremsanti ile kaplayalim.Ayirdigimiz kek parcalarini pastanin uzerine ufalayalim.Buzdolabinda 3-4saat dinlendikten sonra servis edelim.Afiyet olsun:))

Karisik tursu yapimi

Merhabalar,
Bu yaptigim tursuyu coktan bitirdik bile.Ben daha yeni yayinlayabiliyorum.
Malzemeler:
5-6 adet salatalik
5-6 adet havuc
Bir adet lahananin bir kismi
Bir miktar kereviz yapragi
7-8 adet tatli sivri biber
Bir bas sarimsak
1.5 Su bardagi sirke ve 3 yemek kasigi kalin tuz (kaya tuzu)
Yapilisi:Butun sebzeler guzelce yikanir salatalik ve havuclar dilimlenir.Sonra kavanoza yerlestirilmeye baslanir.Sebzeler yerlestirilirken aralarina sarimsaklarda bolca yerlestirilir.Sonra 1lt.su ve 3 yemek kasigi kaya tuzu bir
tencerede kaynatilir.Tuz tamamen eridikten sonra uzerine 1.5 su bardagi sirke dokulur ve sogumaya birakilir.Soguyunca
su kavanoza ilave edilir.Bu arada sebzeler kavanoza doldurulduktan sonra en uste kereviz yapraklarini koymayi unutmayalim.Iki hafta kadar serin ve isik almayan bir yerde kavanozumuzu saklayalim.Afiyet olsun.