17 Mayıs 2014 Cumartesi

YASTAYIZ

Merhabalar,
Kac gundur kendime gelemedim.Bunca insan bir hic ugruna oldu malesef.Boyle giderse ve yeterince tedbir alinmazsa bu olay son olmayacak.Teknolojik acidan ilerlemis ulkelerde de maden isletmeleri var.Oralarda da komur cikariliyor yerin yuzlerce metre altindan.Ama ne yazik ki hicbirinde benim ulkemdeki gibi insanlar yerin yuzlerce metre derinliklerinde bu kadar tedbirsiz ve korumasiz calistirilmiyorlar.Oralarda insanlar asagi inmeden once robotlar asagi iniyorlar.Insanlarin inmesi gerektiginde onlari koruyacak olan bir koruma duvarinin altinda islerini yapiyorlar.Herhangi bir tehlikeye karsi hayat kurtaran yasam odalari var.
Malesef benim ulkemde insanlar maden ocaklarinda boyle kotu sartlarda calisiyorlar ve hayatlarini kaybediyorlar.Insan hayati bu kadar ucuz mu? Benim ulkemdeki insanlar guzel sartlarda calisip, yasamayi haketmiyorlar mi?
Umarim benim ulkemde en kisa zamanda diger ulkelerin standartlarina gelir, insan hayati hakkettigi degeri gorur ve insanlarim hakkettikleri guzel ortamlarda calisip, ekmeklerini kazanirlar.Bu felaket umarim son olur.
Olen sehitlerimize Allahtan rahmet,yakinlarina sabir ve hayatta olup kurtarilanlara acil sifalar diliyorum.