- Malzemeler:
- 3adet yufka
- 2adet yumurta
- 100-1150gr.tereyag ve 250gr.beyaz peynir (Ben beyaz peynire biraz erzincan tulumu da kattim.)
Yapilisi:Oncelikle tereyagini eritiyoruz ve iliyana kadar bekliyoruz.Icine yumurtayi ekleyerek bir catal yardimiyla iyice cirpiyoruz.Sonra yufkayi tezgaha serip karisimi firca yardimiyla suruyoruz.Yufkayi ikiye bolerek boldugumuz yere dogru icine peynir koyarak yufkayi sararak rulo yapiyoruz.Ayni seyi diger yufkalara da uyguluyoruz.Hepsini tavanin ortasidan kenarlarina dogru yerlestiriyoruz.Sonra uzerine cikacak kadar soguk su koyuyoruz.5dk.bekleyip suyu olabildigince dokuyoruz.Artan karisimi da boregin uzerine dokerek
suruyoruz.Uzerine ve kenarlarina bir miktar zeynyagi da ilava edip, aygazda orta ateste pisirmeye basliyoruz.Alti kizarinca alt-ust edip diger tarafinin da kizarmasini sagliyoruz.Sonra servis tabagina aliyoruz.Afiyet olsun.