23 Eylül 2014 Salı

Kislik domatesli ve biberli sos

Merhabalar,
Uzunca bir tatilden sonra yine sizlerleyim.Yaz geldiginden beri blogla pek ilgilenemedim.Tatildi oydu buydu derken bir baktim ki yaz bitti.Ama olsun tatil superdi ve tatil donusu bos oturmayip calismak gerek diyerek kislik sosumu hazirladim.

  • Sos icin malzemeler:
  • 5 kilo domates
  • 2kilo kirmizi biber
Bir bas sarimsak ve bir miktar tuz
Yapilisi::Oncelikle kirmizi biberleri yikadim.Ortadan ikiye bolerek cekirdeklerini cikardim.Sonra firin tepsime pisirme kagidi yayarak biberleri dizdim ve firinda kozledim.Domatasleri yikadim.Kabuklarini ister soyarak ister soymayarak blandirdan gecirdim ve bir tencereye aldim.Kaynamaya baslayinca bir miktar tuz attim.30dk.kadar kaynattim.Sonra kozledigim biberlerin kabuklarini soydum ve blendirlayip domateslerin uzerine ekledim.Bu arada bir bas sarimsagi da ezerek ilave ettim.10dk.daha kaynattim.Sonra kavanozlara sicakken doldurdum.Tezgaha kapaklari alta gelecek sekilde kavanozlari dizdim.Uzerlerini bir bezle kapattim ve sogumaya biraktim.Bir gun sonra sosum hazirdi.Bu arada kavanoz kapaklari mutlaka kullanilmamis olmali.Yapimi ugrastiriyo ama cok zevkli.Tam 7 kavanoz cikti. Bir posta daha yapicam kismetse.Sizede tavsiye ederim.